NOVI UKREPI V ZVEZI Z NOŠENJEM MASK

Spoštovani starši,

ravnatelji smo včeraj prejeli okrožnico MIZŠ, ki si jo lahko preberete TUKAJ. Okrožnica povzema vsebino odloka Vlade RS v zvezi z obveznim nošenjem mask v javnih prostorih in opiše sledeče izjeme, zapisane v odloku:

  • osebe, vključene v vzgojno-izobraževalne programe v zavodih do vključno 6. razreda osnovne šole,
  • vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
  • učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje,
  • učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje,
  • osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Okrožnica še napoti šole k sledenju ukrepom. Na šoli za učence 7., 8. in 9. razreda v popolnosti težko zagotavljamo izvedbo vseh ukrepov, saj nam to preprečujejo velikost učilnic, oprema, ki nam je na voljo, in število učencev po oddelkih. S podobno težavo se srečuje veliko drugih osnovnih šol.

Na šoli se bomo danes in jutri zjutraj potrudili za učence 7., 8. in 9. razredov matične učilnice oziroma razporeditve v njih pripraviti na ta način, da bomo dosegli ustrezno distanco med učenci, da maske v matični učilnici ne bo potrebno nositi. Če predpisane razdalje v določenih učilnicah ne bomo mogli zagotoviti, vas prosimo za sodelovanje in razumevanje. Z nošenjem maske odgovorno zaščitimo sebe in druge.

Razumem in spoštujem vse poglede, ki jih imamo do ukrepov posamezniki. Zdravstveno uporabnost in upravičenost ukrepov presojajo pristojne službe, v šoli pa poskušamo zagotavljati VSEM učencem in zaposlenim varno in zdravo okolje ter narediti vse, da bi se pedagoški proces za vse oddelke lahko čim dlje kar najbolj normalno odvijal v šoli.

Zahvaljujem se za vaše razumevanje,

Olga Kolar, ravnateljica

Dostopnost