V soboto, 13. aprila, je upravni odbor šolskega sklada organiziral že 2. kolesarski sejem, ki je potekal na šolskem igrišču Dolenjske ceste 20. Osnovni namen delovanja šolskega sklada je finančna podpora oziroma sofinanciranje dejavnosti šole za učence s slabšim socialnim in materialnim statusom. A kolesarski sejem je prerasel svoj glavni namen zbiranja sredstev za podporo našim učencem, postal je dogodek druženja, dobre volje, sodelovanja in povezovanja z lokalno skupnostjo.

 

 

Na sejmu ste lahko izbirali med velikimi in malimi kolesi, rolerji, skiroji, kotalkami, poganjalčki, čeladami in drugo zaščitno opremo. Člani kolesarskega društva Golovec trail so na sejmu nudili strokovno svetovanje ter pripravili kolesarski poligon, kjer so se mlajši kolesarji preizkusili v spretnostni vožnji. Predstavili so se tudi PiBip Kids, ki za fiksno mesečno naročnino vašemu otroku zagotovijo kolo po njegovi meri. Servis koles Bike nation je brezplačno servisiral kolesa obiskovalcev in kupljena rabljena kolesa. Navdušeni kolesarji  so se lahko v spremstvu članov Golovec trail udeležili kolesarjenja po Oskarjevi poti.

Obiskalo nas je mnogo družin, ki so prodajala ali kupovala kolesa. Z novim kolesom se je domov odpeljalo kar nekaj navdušenih kolesarjev, otrok in odraslih. Nove uporabnike so dobili tudi rolerji, skiroji, čelade, ščitniki, rolke in otroški kolesarski sedeži.

Vsem našim zunanjim sodelavcem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje, saj z vašo pomočjo res potrjujemo pravilo, da smo skupaj učinkovitejši in uspešnejši. Hvala tudi vsem, ki ste iz svojih garaž v prodajo pripeljali kolesa in drugo opremo – le tako smo namreč lahko potencialnim kupcem zagotovili večjo izbiro.

Tudi v prihodnje vas vabimo, da nas pri naših dejavnostih podprete in se udeležujete naših prireditev. Prevetrite svoje garaže in ropotarnice, pripravite premajhno, odsluženo smučarsko opremo in kolesa … Jeseni vas vabimo na sejem smučarske opreme, na tretjem kolesarskem sejmu  pa se ponovno vidimo prihodnjo pomlad. Veseli vas bomo!

Članica UO šolskega sklada na OŠ Oskarja Kovačiča Majda Primec

Dostopnost