Spoštovani starši in učenci.

V novembru je običajno na naši šoli potekal karierni sejem, ki zaradi trenutnih razmer ni izvedljiv. Letos bomo morali biti pri pridobivanju dodatnih informacij iznajdljivi, zato vas vabim na obisk virtualnega sejma.

V Mariboru že petič zaporedoma pripravljajo karierna sejma, letos bosta prvič potekala v virtualni obliki preko vstopne strani http://www.karierni-sejem.si

Enostavno se ga udeležite z uporabo mobilnega telefona, računalnika ali tablice.

Sejma poklicev in izobraževanj bosta potekala dva tedna v novembru:

  • za osnovnošolce od 16. do 20. novembra 2020,
  • za srednješolce od 23. do 27. novembra 2020. 

Predstavili se bodo številni delodajalci, srednje šole iz Maribora in tudi drugod ter druge podporne organizacije na področju karierne orientacije in večanja kompetenc mladih za vstop na trg dela.

Obisk sejma je brezplačen, v kolikor boš želel uporabljati funkcionalnosti sejma (webinar, klepetalnice itd.), boš to storil z enostavno registracijo.

Pri organizaciji sodelujejo tudi predstavniki Zavoda za zaposlovanje, Območne službe Maribor, ki bodo na virtualni stojnici ponudili številna gradiva za samostojno vodenje kariere, odgovorili na najpogostejša vprašanja, predstavili Karierno središče Maribor z animiranim filmom, predstavili  video Moja mednarodna kariera z EURES-om ter izvedli dva webinarja:

  • za osnovnošolce o težavah pri kariernem odločanju in kako jih premostiti,
  • za srednješolce na temo, kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor.

Več informacij in uporabnih povezav je na voljo tudi na naši spletni strani, v razdelku: šola/ svetovalna služba/ vpis v SŠ.

Dostopnost