Spoštovani starši,

po prvih dneh pouka na šoli opažamo, da učenci dobro sledijo priporočilom NIJZ oziroma ukrepom, ki smo jih pripravili na šoli, za kar gre zahvala tudi vam, staršem.

Po priporočilih NIJZ in v skladu z ukrepi, ki smo jih pripravili na šoli, je bilo med drugim predvideno nošenje mask za učence 6. – 9. razreda, in sicer predvsem v skupnih prostorih (prihod v šolo in izven matične učilnice oddelka). Naknadno pa je bilo to s strani NIJZ priporočeno za prvi teden pouka še za učence od 6. leta do 12. leta (1. – 5. razred).

V skladu s smernicami bomo na šoli tudi ravnali in delovali, saj naša skrb še vedno ostaja zdravje učencev in zaposlenih. V primeru, da otroku maske ne morete zagotoviti, jo ta lahko dobi pri svojem razredniku oz. razredničarki.

Zaradi dilem, ki so se pojavile v družbi, medijih, želimo poudariti, da je nošenje mask priporočeno, seveda pa ni obvezno, zato tega od posameznih učencev, ki tega ne želijo (oziroma tega ne želijo njihovi starši), ne bomo zahtevali.

Starši ste odgovorni za svoje otroke in vsekakor imate pravico ravnati po svojem prepričanju. Vseeno pa vas prosimo, da se pri odločanju v zvezi s tem spomnite tudi ranljivejših skupin učencev in njihovih družin ter zaposlenih.

Želimo si, da s skupnim sodelovanjem in zaupanjem ostanemo vsi zdravi in uspešno gremo skozi šolsko leto, ki smo ga pravkar pričeli.

Vse dobro želim,

Olga Kolar, ravnateljica

Dostopnost