V okviru programa Erasmus+ sta  bila prejšnji teden gosta naše šole dva  španska učitelja Eneko Cabanillas Hilario in Roberto Landeka. Prihajata iz baskovskega mesta Bilbao na severu Španije.

Glavni cilj njihovega projekta je bilo spoznavanje šolskega sistema ostalih evropskih držav in je temeljil predvsem na metodologiji  in strategijah učenja tujega jezika.

Tekom celotnega tedna sta bila aktivno vključena v vzgojno-izobraževalni program na vseh lokacijah naše šole, seznanila sta se z dodatnimi oblikami pouka ter obiskala vrtec Galjevica.

Otrokom sta na predstavitvah približala svojo državo, predvsem pa svojo pokrajino Baskijo in njene kulturne, jezikovne in kulinarične značilnosti, ki smo jih okušali tudi mi.

Ob popoldnevih sta raziskovala Ljubljano, Bled, Postojno, dolino Trente, Kranjsko Goro in tako dodobra spoznala našo Slovenijo.

Med samim obiskom so se stkale pristne vezi, ki s hvaležnostjo kličejo po nadaljnjem sodelovanju. Utrinke in vtise z obiska sta prenesla na kratke filmčke, ki si jih lahko ogledate na spodnjih povezavah.

 

Koordinatorica mednarodnega sodelovanja Anuša Mihelič in profesorica angleškega pouka Belkisa Bosnić

 

 

 

Dostopnost