V preteklem tednu smo na šoli v organizaciji Šolskega sklada izvedli dva dobrodelna dogodka.

V četrtek, 19. 9. 2019, se je ob 18.30 v dvorani Krim pričela dobrodelna košarkaška tekma med starši in združeno ekipo učiteljev, učiteljic in učencev. Na začetku je kazalo na gladko zmago staršev, vendar se je ekipa učiteljev in učencev s pomočjo podpore navijačev in navijaške skupine vrnila v igro. Zmagovalec se je odločil šele v zadnjih dveh minutah. Med drugim polčasom je potekala tudi odprta dražba dveh dresov (Gorana Dragiča in Tamare Mavsar) ter pripomočkov Primoža Rogliča. Celotni izkupiček dražbe in prostovoljnih prispevkov bo nakazan na račun šolskega sklada OŠ Oskarja Kovačiča.

V soboto, 21. 9. 2019, pa smo izvedli 2. Oskarjev pohod. Ob krasnem vremenu se je zbralo veliko število staršev, ki so skupaj s svojimi otroki prehodili krožno pot v dolžini 10,64 km. Na cilju jih je pričakala dobra glasba, lahko pa so si privoščili tudi okrepčilo. Veseli nas, da se število pohodnikov veča, upamo pa, da se drugo leto pohodu priključi še več staršev s predmetne stopnje. Celotni izkupiček prostovoljnih prispevkov bo nakazan na račun šolskega sklada. Gostilna Štorklja, ki je poskrbela za dobro malico, pa prispeva za šolski sklad 10% od prodaje.

Vsem, ki so nam pri organizaciji in izvedbi pomagali, se iskreno zahvaljujemo. Bistvo obeh dogodkov ni samo zbiranje denarja za pomoč, ampak tudi medsebojno druženje in povezovanje.

Utrinke iz obeh dogodkov pa si lahko pogledate v Galeriji Galjevica.

Upravni odbor šolskega sklada OŠ Oskarja Kovačiča

Dostopnost