V sredo, 7.11., sta nas v razredu obiskali devetletna deklica Madi iz Velike Britanije in njena mamica. Obisku je botrovalo srečanje v Dubrovniku prejšnji teden, kjer sem ju spoznala. Pogumni dekleti sta se maja odločili, da bosta za eno leto zapustili udobje svojega doma in jo sami mahnili na potepanje po Evropi s hišico na kolesih. Z avtodomom sta prepotovali že Francijo, Švico, Italijo, Grčijo, Albanijo, Črno Goro, Bosno, Hrvaško. Ker je bila njuna naslednja destinacija Slovenija, sta povabilo, da Madi, ki se sicer šola »doma«, prisostvuje pouku v našem razredu, z veseljem sprejeli. Prav tako so z navdušenjem idejo sprejeli tudi moji učenci.
Že ob sedmih zjutraj smo učencem dramskega krožka pripravile presenečenje in Madi se je brez težav vključila v aktivnosti. Pantomima nima meja in vsi skupaj smo uživali.
Učenci 4.c so Madi predstavili Slovenijo in ji naredili album, ki ga je soustvarjala tudi sama. Prav tako pa nam je ona na kratko predstavila svojo državo, prevoženo pot in plan za prihodnje mesece. Seveda nismo pozabili na matematiko. Eno uro pa je deklica v sodelovanju z gospo Urško Podmenik preživela v 5.b pri pouku angleščine.
Pri uri likovne vzgoje smo skupaj soustvarjali likovno delo, ki bo na ogled ob otvoritvi našega prizidka.
Presekati okvire našega več ali manj začrtanega življenja zahteva ogromno poguma in je dota deklici za celo življenje. Obenem pa je poseben dan obogatil vsakdanje delo v šoli in razširil obzorja tudi našim učencem. V galeriji si lahko ogledate utrinke tega dne.

Učiteljica Anuša Mihelič

Dostopnost