V sredo, 9. 5. 2018, smo učenci, ki smo celotno šolsko leto sodelovali pri dramskem krožku,  organizirali dramsko popoldne, na katero smo povabili tudi naše starše, ki pa nas niso samo opazovali, temveč  tudi nastopali. Najprej smo se ogreli (to pomeni, da so starši na začetku le opazovali), nato pa je šlo zares. Igrali smo se pantomimo, vremensko napoved z lastnostjo (predstaviš vremensko napoved in zraven vedno nekaj počneš), prizore iz pravljic, igre vlog iz vsakdanjega življenja, npr. oče je bil sin in mama hčerka in na koncu smo zaigrali predstavo za starše Sneguljčica  malo drugače, ki smo si jo izmislili sami. Po koncu smo se še posladkali s kavo, piškoti in sokovi.  Nasmejali smo se kot še nikoli.

Nato pa smo se v torek, 16. 5. 2018, odpravili v Dramo na dan odprtih vrat. Učiteljica nam je rekla, da lahko s seboj vzamemo telefon, če bomo tam srečali kakšnega znanega igralca. Ob obisku zaodrja smo spoznali delo šepetalke, scenografov, rekviziterjev,  kostumografov in maskerjev.

Šesta postaja pa je bil ODER, na katerem smo znani igralki Maši Derganc zaigrali  našo predstavo Sneguljčica malo drugače.

Po ogledu nas je mentorica dramskega krožka Anuša Mihelič prijazno povabila na sladoled.

Ker se nismo  uspeli slikati s kakšnim igralcem, smo se pa z učiteljico.

Preživeli smo res  dva prečudovita dneva.

Več o dogajanju najdete na tej povezavi oziroma v galeriji.

Zarja Urek, 5.a

Dostopnost