Evropski teden športa 2016 (EWoS 2016) bo v okviru kampanje Now We Move ‒ Sedaj se gibamo otvoril vseevropski Flashmob – FlashMOVE, katerega glavni koordinator je Mednarodna organizacija za šport in kulturo (ISCA).

Dogodek bo potekal v soboto, 10. septembra 2016, ob 11. uri po vsej Evropi. Projekt je sofinanciran s strani Evropske Komisije ‒ program Erasmus + sport.

Flash Mob koreografija je kot nalašč za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga. Je preprosta in živahna ter se razvija postopoma, tako da se lahko vsakdo pridruži skupini – tako otroci, odrasli kot starejši. Za njeno izvedbo ne pričakujemo popolnih plesnih gibov, gledališke umetnine ali akrobacij. Bistvo je, da organizirana skupina nastopajočih in mimoidoči ustvarijo veliko aktivno skupino. Vsako leto tako ena od evropskih držav sestavi enostavno koreografijo, ki jo potem na določen dan izvedejo društva, šole, posamezne interesne skupine po vseh evropskih državah.

Partner v projektu je tudi Športna unija Slovenije – Zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo, ki je letošnje leto zadolžena za sestavo koreografije.

Ples temelji na elementih Zdrave vadbe ABC in predstavitvi nekaterih športov, zato si srčno želimo, da bi jo uspeli predstaviti čim širši množici raznolikih ljudi (otrokom, odraslim, starejšim, invalidom …) in jo v soboto, 10. 9. 2016, ob 11. uri dopoldan izvedli na čim več krajih po Sloveniji.

Zbor učencev naše šole bo v soboto, 10. 9. 2016, ob 10.45 pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Oblečeni bodite v kavbojke in belo majico. 
Vabimo vas, da se nam pridružite 
v čim večjem številu.

Več informacij: http://flashmove.nowwemove.com/

Koreografija: https://www.youtube.com/watch?v=bhUflYUZD2Q

Koreografija korak za korakom: https://www.youtube.com/watch?v=LwxEIOvqjgs

Mojca Koren

Dostopnost